Bjud till vinkväll i nya trädgården

Har du tillbringat våren och försommaren med att gräva, plantera, vattna och fixa med din nya trädgård? Vill du visa upp resultatet för vännerna? Bjud in till en mysig vinkväll på sensommaren! Kanske får du lite välförtjänt beröm och praktiska råd som stärker både dig själv och din trädgård.

Det finns få saker som är så trevliga som att sitta i en trädgård som man anlagt i princip helt själv. Ett glas vin kan förhöja denna njutning ännu mer. Med gott sällskap blir upplevelsen maxad. Beställ några flaskor valpolicella ripasso från Vinoteket, och kanske något annat kul i Vinotekets stora sortiment. Valpolicella ripasso är lite ”snällare” vin än storebrodern Amarone, men erbjuder lika många spännande smakupplevelser.

Bjud på mat om du har möjlighet

Har du odlat något ätbart så varför inte bjuda på lite tilltugg? En liten spontan trädgårdsfest med vin och god mat kan göra dig till hjälte i bekantskapskretsen. Det behöver inte vara något speciellt. En liten sallad med dina egenodlade tomater, gurkor och basilika kan vara fullt tillräckligt. Vill du lägga till lite extra så gör det, men låt inte det tar överhanden och bli ett stressmoment. Lokala ingredienser är nästan alltid goda som det är – det behövs inte så mycket mer.