Skapa ett event med Harry Potter som tema

Ska du skapa ett event för yngre personer? Då gäller det att du hittar ett tema som passar många i den avsedda generationen. En figur som nästan alla känner till är Harry Potter, något som gör honom till en perfekt huvudperson för eventet. Här berättar vi hur du skapar ett riktigt bra Harry Potter-event.

God mat och dryck

Oavsett om det är idrottsföreningen som ska ha temadag, eller om det ska ordnas en dag kring något viktigt ämne så passar Harry Potter bra som tema. För att eventet ska bli riktigt trevligt krävs det dock god mat och dryck, gärna sådan som går i linje med temat. Om du inte orkar göra allt själv går det bra att beställa Harry Potter-tårtor hos Din tårta. Där finns tårtorna i många färger, utföranden och storlekar. En annan idé till förtäring är att låta gästerna blanda sina egna magiska drycker. Ställ fram olika flaskor med läsk och saft i alla möjliga färger, samt bär och kanske godis och låt gästerna blanda sin egen magiska dryck efter egen smak.

Eventet blir extra festligt om ni dukar upp på långbord precis som i den stora matsalen på Hogwarts. Dekorera gärna borden med vita dukar och många kandelabrar för att få rätt känsla.

Klädsel

Eventet blir extra roligt om du låter gästerna klä ut sig till karaktärerna i filmerna. En Harry Potter-klädsel ordnar man lätt med hjälp av ett par runda glasögon, en halsduk och en blixt i pannan. Vill man hellre vara Hermonie väljer man samma utstyrsel men kompletterar den med en kjol och hoppar över blixten och glasögonen.

För den som vill ha en mer detaljrik klädsel kan Dobby eller Hagrid vara roliga att klä ut sig till. Dobby fixar man med hjälp av en kroppsstrumpa, ansiktsfärg och lösa öron. Till Hagrid behövs en mörk peruk med skägg, kängor och rock.

Att göra på eventet

På eventet har ni kanske olika föreläsningar och aktiviteter. Varför inte då låta dem få Harry Potter-tema? När det är dags att röra sig kan alla utrustas med en kvast och så att man kan spela en match quidditch. Reglerna finns att hitta på nätet.

En annan rolig idé är att låta deltagarna lära sig olika läkeörter som kan användas i vardagen. Plocka då i förväg växter och berätta om dem och vad de kan användas till.

I början av eventet kan det också vara en kul idé att dela in de olika deltagarna i de olika husen som finns på Hogwarts, nämligen Gryffindor, Ravenclaw, Slytherin och Hufflepuff. Det gör ni genom att skapa en hatt och sedan sätta den på en deltagares huvud och bestämma vilket hus denne tillhör. För att det ska bli jämnt kan ni ha en skål med lika många lappar med hustillhörighet som det finns deltagare på eventet.

Det finns säkert ännu mer spännande lekar ni kan hitta på för att skapa ett riktigt bra Harry Potter-event. Bara fantasin sätter gränser.