Skapa personliga event på hemmaplan

När vi hör ordet event tänker nog de flesta av oss på stora sammankomster i ännu större lokaler, med inhyrd catering för att kunna servera alla deltagare. Har du inte lika stora behov men ändå vill sätta ihop ett event, finns det sätt att göra det både personligt, engagerande och i betydligt mindre skala.

Event i trädgården

Med pandemin som fortfarande härjar över världen har det varit svårt att hålla större sammankomster på grund av uppsatta restriktioner, men nu börjar det sakta lätta och även om vi fortfarande behöver vara försiktiga finns det möjlighet att sätta ihop riktigt fina event. Det kan även vara så att du är i behov av en något mindre tillställning oavsett om det pågår en pandemi eller inte, och här kommer tips och råd för just en sådan situation.

Har du hus med trädgård kan du faktiskt hålla eventet hemma hos dig. Det kräver att du inte behöver så många deltagare, men det är ändå ett sätt att samla den grupp du vill ska sammanstråla, och att hålla ditt event hemma i trädgården gör det hela både personligt och mysigt, men du kan ändå hålla det professionellt. Du behöver en bra planering, men det är viktigt att komma ihåg att det inte behöver bli överväldigande. För en elegant och proffsig touch kan du skapa atmosfär genom att placera ut stora krukväxter, vilka tillsammans med korgmöbler eller enkla bord hjälper till att skapa små avdelningar och ”rum” i din trädgård. Förläng inomhuskänslan genom att lägga ut en matta från ditt vardagsrum tillsammans med fler mattor som klarar att vara utomhus. Lägg gärna några omlott ute på altanen för en avslappnad känsla.

Ha alltid en plan B

Beroende på hur många som kommer på ditt event och hur mycket tid du har, kan du välja mellan att fixa mat och dryck själv eller trots allt anlita en cateringfirma. Självfix ger en mer personlig känsla, catering ger en proffsigare känsla, så det är bara att avgöra vilket spår du vill gå på. Du behöver också ta väderleken i beaktning. Har du en plan B om det börjar regna eller blåsa? Är din trädgård tillräckligt stor kan det vara klokt att sätta upp någon form av tält så att ni har tak över huvudet om det skulle behövas, alternativt förbereda deltagarna på att eventet kan ställas in alternativt skjutas upp vid dåligt väder.

Blir ditt event lyckat kan det vara en idé att överväga om detta kan bli något återkommande för dig om du exempelvis har eget företag. Kanske var detta lanseringen av ditt företag – ett perfekt tillfälle att skapa underlag för en mailinglista, och med försäkran om fortsatta event eller aktiviteter. Det är bara att följa hjärtat!