Låt dina växter frodas året runt

Ibland kan man bli galen på vårt nordiska klimat, och inte minst märker man av hur omväxlande det är när det kommer till utomhusplanteringar. En stor del av året går förstås bort när det är snö och kallt ute, men med ett växthus går det att förlänga den odlingsbara säsongen. Det finns många olika sorter, men gemensamt har de att de bevarar den värme som de får genom solens ljus genom att inte släppa ut den igen.

Olika växthus för olika förutsättningar

Kanske har du alltid drömt om att ha ett växthus men känner dig begränsad av att du bor i lägenhet. Då kan du andas ut för det finns en rad olika storlekar på växthus, och många av dem passar både inomhus och på balkongen eller altanen. I ett sådant kan du kanske inte odla väldigt stora grödor, men beroende på hur mycket plats du anser att du kan avvara, så går det i alla fall ofta att odla lite tomater eller gurka, som förslag på växter som ändå når en bit i höjd. Dessutom finns det väldigt snygga designer på dessa växthus och de kan komma att förgylla din lilla trädgård bara genom sin existens!

Växthus för stora trädgårdar

Bor du istället i ett hus med en större trädgård har du ännu mer valmöjligheter. Där kan du välja växthus som är stora nog för att klara både en odling och en liten gång- eller sittyta, där du kan ta med dina vänner och ha en liten fika medan ni tittar på växterna. Dessa växthus är väldigt praktiska för den sociala odlaren, som kanske mest tycker att det är härligt att vistas bland växterna även när hen inte när nere med fingrarna i jorden. Vill du ha något ännu mer extravagant så finns det också orangerier som tillåter mer tropisk växtlighet och som ofta är vackert designade. Möjligheterna är många när det kommer till växthus!

Det sköna livet med odling

Att odling är härligt är det många som håller med om, och det finns dessutom flera studier som visar att det är bra för hälsan att odla. Därför bör du inte tveka en sekund, och se till att du skaffar ditt växthus redan idag.