Lättskötta utomhusväxter

Det talas ofta om konsten att sköta sina inomhusväxter men sanningen är att det kan vara en utmaning ute i trädgården också. Nedan följer några allmänna tips på lättskötta växter och hur du ser till att få det lika fint ute som inne.

Till att börja med kan det vara bra att bestämma vilken typ av gräsmatta som passar bäst för dig. Det finns nämligen flera typer av frön som ger olika slittåliga resultat. Vissa ger till exempel en gräsmatta med hög tolerans mot torka medan andra är anpassade för skuggiga områden. Det skiljer sig även vad gäller krav på vatten och näring. Om du ute efter en lättskött trädgård, se till att välja den gräsmatta som kräver så lite som möjligt av dig.

Nästa tips vad gäller utomhusväxter är att välja några fina, lättodlade perenner. Dessa växter är en perfekt grund som piffar till trädgården och dessutom luktar väldigt gott. Perenner är lättodlade, lever länge och klarar sig utan stöd. Ett alternativ du kan välja är ”Anisisop ’Blue Fortune’, vilket är en blålila blomma som kan bli uppåt en meter hög. Kombinerat med rätt val av fastighetsskötsel för hemmets insida och dessa lättskötta växter på utsidan är du på god väg att få till drömhemmet!

Ett sista tips är att plantera en härlig klätterväxt som antingen kan pryda en vägg eller stå för sig själv i en kruka. Murgrönan kan användas i olika sammanhang och är torktålig och lättskött när den väl fått växa till sig. Kanske har du ett växthus som murgrönan kan klättra på och ge en vacker effekt. Murgrönan trivs bäst om den skyddas mot stark sol, men i skugga eller halvskugga är den självgående och klarar sig fint utan mycket stöd.