Blommor till begravningen

Du som står inför att planera en begravning vet att det är mycket att tänka på. Många praktiska val inför själva begravningen, men också ett pågående sorgearbete för dig själv och dina närmaste att ta hänsyn till. Att fokusera på en sak i taget brukar vara en bra strategi i svåra processer, och även i svåra stunder kan man hitta ljuspunkter. En så enkel sak som att välja blommor till begravningen kan vara en just en sådan.

En professionell begravningsbyrå som https://lovabegravning.se/ hjälper dig naturligtvis med allt det praktiska i den omfattning du önskar, men glöm inte att även det att planera en begravning kan vara ett viktigt led i sorgeprocessen. Musik och blommor kan bära starka band till människor och situationer, och kanske väcks en hel del minnen till liv i planeringsarbetet som du annars inte fått tillgång till?

Blommor att minnas

Många håller orkidéer kära, och med all rätt är de ett utmärkt val till en begravning med sin vackra elegans. Även inom orkidéfamiljen finns mycket att välja på, då det finns omkring hela 30 000 olika arter uppdelade i 800 släkten.

Orkidén sägs dessutom betyda ”jag kommer alltid älska dig” på blomsterspråket, vilket verkligen är en fin betydelse just i begravningssammanhang. Allra viktigast när du väljer blommor till begravningen är naturligtvis att förhålla dig till just dina personliga minnen och upplevelser, vilka blommor som du och din anhörige älskat mest. Men om du vill kan du även skänka en tanke till blommornas betydelse.

Liljor är till exempel en klassisk symbol för renhet. Rosen, som vi alla vet, en stark symbol för kärlek. Tulpaner sägs symbolisera en ny början, ett hopp om nya, ljusare tider. Alla tre är utmärkta val för begravningen.

Plocka själv

Att beställa blommor till begravningen hos floristen kommer du snart märka är en kostsam historia. Det är inte alls någon självklarhet att det finns medel till stora, pampiga arrangemang vare sig hos dödsboet eller hos dig själv. Något att komma ihåg är att det inte finns några regler. Inget säger att du tvunget måste ruinera dig för att få till just den vackra blomsterexplosion du känner att stämningen kräver. Glöm inte att naturen är full av växter och trädgården full av blommor. Att själv plocka och binda sina blomsterarrangemang kan ge nog så känslosam innebörd och vackert intryck i kyrksalen som vilken inköpt bukett eller krans som helst.