Så fixar du drömträdgården

Mer och mer personer börjar intressera sig för trädgården. Nu åker man inte ut till första blomsterhandlare, hittar någon trevlig växt och ställer pliktskyldigt ut ett par blomkrukor utanför huset som man vid köptillfället tyckte såg snygga ut. Det har snarare blivit på senare år att varje installation i trädgården ska ha ett syfte bakom sig. Tulpanerna ska fungera fungera tillsammans med pelargonerna, och så vidare… Låter det bökigt? Lugn, här kommer handfasta tips på hur du får din trädgård att blomstra, på riktigt.

Vad är syftet med din trädgård?
När du målar upp en bild av din framtida trädgård i ditt huvud, hur placerar du in dig själv i bilden – och med vilka? Är trädgården den lustfyllda plats där du och din partner avslutar en sommarmiddag med ett par glas vin? Ska du bjuda in dina nära och kära på grillfest? Eller är det kanske för barnen du först och främst utformar din trädgård efter? Tänk efter vad det är för slags trädgård du vill ha.Så fixar du drömträdgården 11

Vad kan du göra själv och när behöver du hjälp?
En stor del av trädgårdsarbetets tjusning är att du gör arbetet själv, att efter avslutat arbete kommer du att frodas i resultatet av ditt trädgårdsarbete. Men du måste vara ärlig, hur mycket klarar du att göra själv? Tålamod och insikt är ledord vid trädgårdsarbete, det blir lätt att man sjösätter för stora planer och kroknar på vägen. Trädgården står halvfärdig men långt ifrån den drömbild man hade i projektets linda. Ibland kan det behövas extern hjälp i form av trädgårdsfirmor, vänner eller grannar.

Välj rätt verktyg
Trädgårdstillbehör kommer i billiga och dyra upplagor. Här gäller det att välja rätt. Inventera först ditt befintliga redskapsutbud och gå igenom vilka verktyg du behöver komplettera med. Billiga trädgårdsredskap kan visserligen vara kortsiktigt bra rent ekonomiskt, men det är lätt att alternativkostnader i underhåll och reparationer uppstår. Dyrare redskap håller över flera år och kan föras vidare i generationer. Ha detta i åtanke när du handlar trädgårdsredskap, för du måste se din trädgård som en blomma som behöver vattnas ofta.

Shopello.se finns det över 300 000 produkter inom bygg- och trädgårdssegmentet. Shopello.se har samlat de största nätbutikernas produkter på en och samma hemsida för du ska kunna jämföra priser, kvalité och leveranstid. På Shopello.se kan du i lugn och ro granska alla olika produkter du behöver för att färdigställa din drömträdgård.